Mijn naam is Monique Evers en ik ben de persoon achter Fem Company. Ik ben geboren in 1965 in Lathum en ben de trotse moeder van een volwassen dochter en zoon. Ik woon gelukkig samen met mijn partner in zowel Harderwijk als Amsterdam. Met Fem Company help ik vrouwen zichzelf te blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel.  Hieronder kun je meer lezen over wie ik ben en waar ik voor sta.

Aangesloten bij:

Aangesloten bij Codependentie Femcompany

Enorme veranderingen

Wist je dat het pas 65 jaar mogelijk is om als getrouwde vrouw geld op te nemen zonder toestemming van je echtgenoot? En dat vrouwen met een overheidsfunctie conform de wet zelfs automatisch ontslag kregen na hun huwelijk? Ook voor vrouwen die buiten de overheid werkzaam waren was dit gebruikelijk: men vond dat vrouwen zich volledig hoorden te richten op hun rol als goede echtgenote en moeder.

Collectief gezien hebben we dus heel lang in een bepaald patroon geleefd, waarin mannen het geld binnen brachten en vrouwen voor de thuissituatie zorgden. Hoewel dit inmiddels lang niet altijd meer zo is, zit dat patroon nog steeds geworteld in ons brein en bepaalde systemen.

Wat betekent dat?

Als vrouw ben je soms nog aan het worstelen om werk, gezin, een sociaal leven en persoonlijke ontwikkeling met elkaar te combineren. Verder draait het in deze doelgerichte maatschappij veelal om rationaliteit en prestaties. Wij als vrouwen zijn hierin meegegaan, waarbij we kwaliteiten als gevoel en intuïtie vaak links laten liggen. Juist hierdoor heb ik vrouwen, waaronder mezelf, zien worstelen om een goede balans te vinden.

Mijn ontwikkeling

In het gezin waarin ik opgroeide, was het niet vanzelfsprekend om je als vrouw te ontwikkelen. Toch voelde ik een drive om dat wel te doen, zonder te weten waarin. Na mijn eerste baan werd het voor mij duidelijk dat ik me wilde ontwikkelen in het vak Human Resource Management. Vanaf het begin, in 1993, heb ik te maken gehad met veranderprocessen in mijn werk. Dat heb ik altijd boeiend gevonden. Ik kijk met een nieuwsgierige blik de wereld in en verruim graag mijn inzichten op dit vlak. Een organisatie wil bepaalde doelstellingen behalen die de mensen met elkaar zullen moeten bereiken. Mijn expertise ligt inmiddels dan ook in de menselijke kant van veranderprocessen. Zowel op individueel- als groepsniveau. Deze werkervaring inclusief de opleidingen die ik heb gevolgd hebben mij veel methodieken en kennis gebracht die ik nu graag wil inzetten op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van vrouwen.

Mijn ervaringen

Mijn passie ligt in de ontwikkeling van mensen, waar het vergroten van eigen regie en zelfvertrouwen een rode draad vormt. Daarbij ben ik ook resultaatgericht. Zoals een opdrachtgever ooit over mij zei ‘Monique is zacht op de relatie en hard op resultaat‘. Ik streef ernaar dat  het werk wat ik doe iets zinvols toevoegt. In mijn loopbaan heb ik diverse rollen vervuld waar ik dat heb kunnen doen. Sinds 1993 heb ik gewerkt als HR-adviseur, trainer, coach, teamcoach, HR-businesspartner, L&D manager en HR-directeur. Dit heb ik gedaan voor diverse werk- en opdrachtgevers waaronder Movares, ProRail, Mastervolt, KBB&T, PGGM, een aantal ROC’s, St. Antoniusziekenhuis, SUEZ, Implicit en VvAA. Hierbij heeft voor mij de mens altijd centraal gestaan. Verder ben ik mijzelf op professioneel vlak altijd blijven ontwikkelen.

Zo heb ik diverse opleidingen gevolgd, zoals Personeel en Organisatie, Professionele Communicatie, Trainersopleiding, Psychodrama en Voice Dialogue, Gezonde relaties, Mindfulness, Masterclass TA en Familieopstellingen. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in de ontwikkeling van vrouwen. Niet in de laatste plaats door mijn persoonlijke ervaringen als vrouw in zowel mijn persoonlijke als professionele leven.