Mijn naam is Monique Evers en ik ben de persoon achter Fem Company. Ik ben geboren in 1965 in Lathum en ben de trotse moeder van een volwassen dochter en zoon. Ik ben getrouwd en woon met mijn partner in zowel Harderwijk als Amsterdam. Met Fem Company help ik vrouwen (en mannen) zichzelf te blijven ontwikkelen als het om verbindende relaties gaat. Zowel persoonlijk als professioneel.  Hieronder kun je meer lezen over wie ik ben en waar ik voor sta.

Aangesloten bij:

Aangesloten bij Codependentie Femcompany

Enorme veranderingen

Wist je dat het pas 65 jaar mogelijk is om als getrouwde vrouw geld op te nemen zonder toestemming van je echtgenoot? En dat vrouwen met een overheidsfunctie conform de wet zelfs automatisch ontslag kregen na hun huwelijk? Ook voor vrouwen die buiten de overheid werkzaam waren was dit gebruikelijk: men vond dat vrouwen zich volledig hoorden te richten op hun rol als goede echtgenote en moeder.

Collectief gezien hebben we dus heel lang in een bepaald patroon geleefd, waarin mannen het geld binnen brachten en vrouwen voor de thuissituatie zorgden. Hoewel dit inmiddels lang niet altijd meer zo is, zit dat patroon nog steeds geworteld in ons brein en bepaalde systemen.

Ook speelt de heropbouw na de tweede wereldoorlog een rol. Onze (over)grootouders hebben veel meegemaakt tijdens de oorlog. Daar werd niet of nauwelijks over gesproken. Het land moest weer worden hersteld en opnieuw opgebouwd. Er werd hard gewerkt en weinig gesproken. Dat had ook weer invloed op de (emotionele) ontwikkeling van hun kinderen. Pas de laatste decennia is er meer aandacht voor. Ook al lijkt het zo lang geleden, het heeft nog steeds invloed op onze ontwikkeling. Want ons gezin van herkomst, de mogelijkheden en onmogelijkheden daarbinnen, heeft veel invloed op onze persoonlijke emotionele ontwikkeling.

Wat betekent dat?

Dat we onbewust een manier van leven hebben, die ons eigenlijk niet goed past. Niet bewust onze eigen keuze is. Als vrouw bijvoorbeeld ben je soms nog aan het worstelen om werk, gezin, een sociaal leven en persoonlijke ontwikkeling met elkaar te combineren. Verder draait het in deze doelgerichte maatschappij veelal om rationaliteit en prestaties. Wij als vrouwen zijn hierin meegegaan, waarbij we kwaliteiten als gevoel en intuïtie vaak links laten liggen. Juist hierdoor heb ik vrouwen, waaronder mezelf, zien worstelen om een goede balans te vinden.

Daarnaast geldt voor mannen dat zij ook meegaan in die onbewuste stroom. Dat kan lang goed gaan, totdat blijkt dat die manier van leven eigenlijk niet past bij wie je echt bent. Dan ontstaat er veelal een vorm van crisis. Voor zowel vrouwen als mannen geldt dat zij goed kunnen functioneren in hun leven, ook als liefdespartner als ze weten wie ze werkelijk zijn, bewust zijn van hun waardes, kwaliteiten, kwetsbaarheden en behoeftes. Daarover kunnen communiceren en voor kunnen staan. Dat leidt tot een gezonde verbinding met de ander. Zowel in de liefde als op het werk.

Mijn ontwikkeling

In het gezin waarin ik opgroeide, bestonden nog traditionele verwachtingen als het om de identiteit van mannen als vrouwen ging. Als vrouw werd er niet van mij verwacht me te ontwikkelen of een mening of behoeftes te hebben. Dat gaf veel gedoe en maakte dat ik me erg alleen voelde. Toch voelde ik een drive om me wel te ontwikkelen, zonder te weten waarom of waarin. Na mijn eerste baan werd het voor mij duidelijk dat ik me wilde ontwikkelen in het vak Human Resource Management. (waarna nog vele opleidingen volgden) Vanaf het begin, in 1993, heb ik te maken gehad met veranderprocessen in mijn werk. Dat heb ik altijd boeiend gevonden. Ik kijk met een nieuwsgierige blik naar de mens en de wereld en verruim graag mijn inzichten op dit vlak. Een organisatie wil bepaalde doelstellingen behalen die de mensen met elkaar zullen moeten bereiken. Mijn loopbaan heeft zich dan ook heel lang gericht op de menselijke kant van veranderprocessen, mijn kracht was altijd om verbinding te bewerkstelligen. Deze werkervaring inclusief de opleidingen die ik heb gevolgd hebben mij veel methodieken en kennis gebracht. Deze zet ik nu graag in op het gebied van liefdes- en werkrelaties voor zowel vrouwen als mannen  als op de professionele persoonlijke ontwikkeling van vrouwen (vrouwelijk leiderschap).

Mijn expertise

Mijn passie ligt in de ontwikkeling van mensen, waar verbinding door middel van het vergroten van eigen regie en zelfvertrouwen een rode draad vormt.  In mijn loopbaan heb ik diverse rollen vervuld waar ik dat heb kunnen doen. Sinds 1993 heb ik gewerkt als trainer, coach, teamcoach, HR-businesspartner, L&D manager en HR-directeur. Dit heb ik gedaan voor diverse werk- en opdrachtgevers.  Verder ben ik mijzelf op professioneel vlak altijd blijven ontwikkelen.

De opleidingen die ik heb gevolgd zijn:

  • HBO – Personeel en Organisatie,
  • 3- jarig post-HBO opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix (Transactionele Analyse, NLP en systemisch werk)
  • Verandermanagement bij De Baak
  • Trainersopleiding bij Phoenix
  • Psychodrama en Voice Dialogue bij Het Balkon
  • Gezonde Relaties training bij ‘de Codependentie Therapeut’
  • Mindfulness bij Centrum voor Mindfulness Amsterdam
  • Masterclass Transactionele Analyse (5-daagse) bij Maarten Kouwenhoven
  • Familie- en Organisatieopstellingen (systemisch werk) bij Hellinger Instituut

Vanuit deze kennis en ervaring ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteitkunde en de NOBCO.