Ik geloof in de kracht van vrouwen op de arbeidsmarkt. Daarom help ik jou graag als je tegen moeilijkheden aanloopt. Kun je wel wat ondersteuning gebruiken als het gaat om je professionele ontwikkeling? Ik help je graag met mijn kennis en jarenlange ervaring op verschillende gebieden.

Vrouwelijk Leiderschap

Ben jij een vrouw met ambities en loop je tegen vraagstukken aan op je werk? Wil je bijvoorbeeld graag invloed uitoefenen en weet je niet hoe? Ben je leidinggevende en loop je ergens op vast? Ga dan eens terug naar jezelf. Begin bij het begin. Maak kennis met je eigen vrouwelijk leiderschap om van daaruit jezelf te positioneren en de juiste stappen te kunnen zetten. Fem Company biedt zowel workshops als individuele coaching op dit thema aan.

Vrouwelijk leiderschap gaat over jezelf ten diepste kennen en van daaruit authentiek de regie nemen. Dit gaat over bewustzijn van je sterke kanten en die kanten die je het liefst bedekt zou laten, je schaduwkanten. Weten wat je eigen emoties zijn, waar ze vandaan komen, wat het met je doet. Belemmeren ze je of helpen ze je? Probeer je ze te camoufleren met ander gedrag of nemen de emoties de regie en heb je er geen grip op?

En natuurlijk komt hier de ontwikkeling van vrouwelijke kwaliteiten om de hoek kijken: empathie, kwetsbaarheid, verbindend, geduldig, relationeel gericht, creatief, zorgzaam en intuïtief die nodig zijn om aandacht te kunnen geven aan de sociaal-emotionele behoeften van medewerkers en leidinggevenden zelf. En daarbij natuurlijk ook de balans te vinden met de zogeheten mannelijke kwaliteiten, zoals resultaatgerichtheid, grenzen stellen, rationeel, controle houden.

Dit geldt voor zowel voor mannen als vrouwen. Zoals Karin Jironet in haar boek ‘de essentie van vrouwelijk leiderschap’ beschrijft: ‘Het gaat erom hoe iemand succesvol kan omgaan met de spanning tussen verwachtingen van buitenaf en zijn of haar innerlijk leven. Want daar ligt de businesscase voor persoonlijke ontwikkeling’.

Werkrelaties

Samenwerken

Samenwerken met collega’s, een leidinggevende of een klant is soms nogal een opgave. Dit kan te maken hebben met collega’s, met jou of met de match tussen jullie. Hoe werk je samen en blijf je tegelijkertijd dicht bij jezelf? Het is belangrijk om gezonde werkrelaties aan te gaan en te onderhouden. Leer dus vaardigheden om achter je mening te kunnen blijven staan of juist om meer van anderen aan te nemen, zonder de relatie te verslechteren. Je assertiviteit vergroten, grenzen stellen of juist openstaan voor andermans ideeën. Met behulp van coaching en jouw inzet lukt dit.

Veranderprocessen

Heb jij een belangrijke rol in het begeleiden of aansturen van veranderprocessen en vindt jij het lastig om medewerkers daar in mee te krijgen? Of weet je niet hoe je met weerstand moet omgaan? Maak dan gebruik van de jarenlange ervaring van Fem Company op het gebied van de menselijke kant van veranderprocessen leiden en begeleiden.

Een organisatie veranderen blijft mensenwerk. Dus hebben we te maken met relationele aspecten in dit proces. Hierin vanuit authenticiteit invloed uitoefenen, blijven staan voor wat je wilt, zonder persé je hiërarchische positie hiervoor te gebruiken is van belang voor het succes van het proces op de korte en langere termijn. Omdat je zelf het instrument bent zullen we kijken naar je eigen persoonlijk leiderschap. Wat kom je bij jezelf tegen, wat wil je eigenlijk niet laten merken, waar stap je het liefst overheen etc. Van daaruit kunnen we een stappenplan maken om jouw rol in dit veranderproces te laten slagen.

Loopbaanvragen

Haal je geen voldoening (meer) uit je werk of sterker nog: word je er moe van, maar weet je niet wat je hieraan kunt doen? Heb je het gevoel dat werk en privé botsen? Krijg je juist te veel op je bord en wil je leren grenzen stellen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging, maar weet je niet goed wat? Met persoonlijke coaching helder je jouw vragen op en zet je de juiste stappen in je loopbaan. Want als je je goed voelt op je werk, krijg je er energie van in plaats van dat het je energie kost.

Vrouwelijk leiderschap

Bij vrouwelijk leiderschap werken we aan persoonlijk leiderschap en kan ik, als je dat wenst, ook inhoudelijk adviseren. Afhankelijk van jouw vraag werk ik hierin met transactionele analyse, systemisch werk, voice dialogue en mijn professionele ervaring en kennis over bijvoorbeeld  leiderschapsstijlen, Stephen Covey, empowerment van teams, vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten verbinden, verandermanagement (vanuit de menselijke kant benaderd).

Werkrelaties

Ook bij vragen rondom werkrelaties werken we aan persoonlijk leiderschap. We bekijken wat jouw communicatiestijlen, kernkwaliteiten en onzekerheden zijn. Hoe bewust ben je je ervan en in hoeverre handel je daarnaar? We onderzoeken of er patronen zijn die jou in de weg zitten en we kunnen doorbreken. Afhankelijk van wat daarbij nodig is, maak ik gebruik van kennis over transactionele analyse, NLP, systemisch werk, mindfulness-technieken, conflicthantering en adviesvaardigheden. Deze technieken en kennis kun je daarna zelf toepassen in jouw werk en leven.

Loopbaanvragen

Loopbaanvragen, zoals ‘wat wil en wat kan ik nu eigenlijk’, werken we uit aan de hand van een loopbaanstappenplan, inclusief huiswerkopdrachten. We onderzoeken jouw waarden, leven en loopbaan tot nu toe en komen erachter waar jouw kwaliteiten liggen en waar jij blij van wordt in je werk. Vervolgens onderzoek je welke banen en bedrijven daarbij passen. Soms ontdek je dat je huidige werk al prima bij je past. Dat geeft ook rust.

Ik help jou graag om je te blijven ontwikkelen en zo het beste uit jezelf te halen. Neem contact op, ik luister graag naar jouw situatie. Samen gaan we aan de slag om jou verder te helpen.