Van familierelaties tot liefdesrelaties, in elk persoonlijk contact loop je weleens tegen moeilijkheden aan. Ups en downs zijn heel normaal en horen bij het leven. Soms loop je echter vast en kom je hier alleen niet uit. Bijvoorbeeld als je overweldigd wordt door emoties of niet voor jezelf durft te kiezen.

Werken aan gezonde persoonlijke relaties

Heb jij het gevoel dat je te vaak jouw eigen behoeftes vergeet of deze te veel aan de kant zet voor die van een ander? Heb je moeite met grenzen stellen en vind je het lastig om voor je eigen mening uit te komen? Misschien kamp je met verlatings- en/of bindingsangst? Dit zijn allemaal voorbeelden die het bemoeilijken om gezonde relaties aan te gaan.

Dé basis van een gezonde persoonlijke relatie is de relatie met jezelf. Weet je eigenlijk wel wat jouw behoeftes zijn, wat je voelt en hoe je dit op een goede manier duidelijk kunt maken? Zelfbewustheid, zelfvertrouwen en weten wat je wil, zijn onmisbaar om goede persoonlijke relaties aan te gaan

Door te onderzoeken wat jouw patronen in relaties zijn op basis van o.a. je overtuigingen met bijbehorend gedrag en je gevoelsleven, krijg je veel inzichten. Vanuit die inzichten leer ik jou hoe je die patronen kunt doorbreken. Dat doe ik aan de hand van een aantal methodieken, die je ter beschikking worden gesteld in de sessies én in de coachportal. We werken eraan deze te integreren in je dagelijkse leven, zodat je ontwikkeling duurzaam zal zijn.

Relatieverslaving en codepency

Bij relatieverslaving is er sprake van het vastzitten in een relatie. Hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar af, waardoor ‘beloning’ en drama een obsessie worden. Dit patroon wordt versterkt in je brein, omdat op het beloningsmoment het gelukshormoon dopamine wordt vrijgemaakt. Onbewust ga je dus, ondanks dat je wellicht beter weet, naar dat moment verlangen.

Codependency is een toestand waarin de eigen gevoelens en behoeftes automatisch aan de kant worden gezet ten behoeve van de ander. Doel hiervan is de controle te behouden. Dit gebeurt vaak onbewust, het is een overlevingsstrategie uit de kindertijd en kan op latere leeftijd lastig zijn in zowel persoonlijke als zakelijke relaties.

Mocht je je hierin herkennen, dan is het belangrijk om hier niet alleen mee te blijven worstelen. Het is nodig je eigen patronen te gaan herkennen en te werken aan je zelfbewustzijn. Je kwetsbare kant te ontdekken en omarmen en te leren om je eigen behoeftes centraal te stellen. Fem Company kan je, met op jouw persoonlijk afgestemde interventies, hierbij helpen.

Fem Company helpt jou je persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, zodat je vanuit zelfkennis en zelfvertrouwen de leiding kunt nemen over je leven en werk. Door de verbinding met je eigen waarden, dromen, kwetsbaarheden en behoeftes sterker te maken, kun je er makkelijker naar luisteren en handelen. Dit versterkt wie je bent, maakt je zelfbewust en geeft vertrouwen en maakt je krachtiger in de verbinding met de ander. Het maakt je ook krachtiger in je keuzes en in je functioneren, zowel privé als zakelijk.