Van familierelaties tot liefdesrelaties: in elke persoonlijke relatie loop je weleens tegen moeilijkheden aan. Ups en downs zijn heel normaal en horen bij het leven. Soms loop je echter vast en is hulp gewenst. Bijvoorbeeld als je overweldigd wordt door emoties, vastzit in een relatie of simpelweg andere keuzes wilt maken.

Gezonde persoonlijke relaties

Heb jij het gevoel dat je te vaak  jouw eigen behoeftes vergeet of deze te veel aan de kant zet voor die van een ander? Of  heb je moeite met grenzen stellen en vindt jij het lastig om voor je eigen mening uit te komen? Je wilt het liefst assertiever worden? Of misschien weet je wel dat een relatie niet goed voor je is, maar durf je geen andere keuzes te maken.  Misschien kamp je met verlatings- en/of bindingsangst? Dit zijn allemaal voorbeelden die het bemoeilijken om gezonde relaties aan te gaan.

De basis van een gezonde persoonlijke relatie is de relatie met jezelf. Weet je eigenlijk wel wat jouw behoeftes zijn, wat je voelt en hoe je dit op een goede manier duidelijk maakt? Zelfbewustheid, zelfvertrouwen en weten wat je wilt, zijn onmisbaar om goede persoonlijke relaties aan te gaan.

Relatieverslaving en codependentie

Bij relatieverslaving is er sprake van het vastzitten in een relatie waar er sprake is van highs en lows die elkaar afwisselen. De afwisseling van beloning en drama wordt een obsessie, dit wordt ook versterkt in je brein, omdat op het beloningsmoment het gelukshormoon dopamine wordt vrijgemaakt. Onbewust ga je dus, ondanks dat je wellicht beter weet, naar dat moment verlangen.

Codependentie is een toestand waarin de eigen gevoelens en behoeftes automatisch aan de kant worden gezet ten behoeve van de ander. Doel hiervan is de controle te behouden. Dit gebeurt vaak onbewust, het is een overlevingsstrategie uit de kindertijd. Dit kan lastig zijn in zowel persoonlijke als zakelijke relaties.

Mocht je je hier in herkennen dan is het belangrijk om hier niet alleen mee te blijven worstelen. Het is nodig je eigen patronen te gaan herkennen en te werken aan je zelfbewustzijn. Je kwetsbare kant te ontdekken en te omarmen en leren je eigen behoeftes centraal te stellen. Fem Company kan met op jou afgestemde interventies helpen.

Hoe gaan we dit aanpakken?

Wil je graag andere keuzes maken of een patroon doorbreken? Of wil je stappen zetten in een persoonlijke relatie, maar weet je niet hoe je dit het beste aanpakt? Op deze manier help ik jou daarbij:

1.

2.

De eerste stap is een digitale intake. Beschrijf jouw hulpvraag in een mail of via het intakeformulier

Daarna plannen we een intakegesprek. Dan maken we kennis met elkaar en starten we meteen. Op basis daarvan maak ik een inschatting van het aantal sessies dat je nodig hebt. Je beslist zelf of je wel of niet door wilt gaan. Als ik denk dat ik niet de juiste persoon ben om jou te helpen, geef ik dat ook aan.

3.

Door de sessies (zowel online als persoonlijk) krijg je meer inzicht in jezelf, in jouw patronen, communicatiestijlen en behoeftes. Je krijgt inzicht in de dynamiek tussen jou en de ander. Hierdoor leer je ongezonde patronen te doorbreken en naar je eigen behoeftes te handelen. Jij zit zelf achter het stuur en bepaalt zelf welke keuzes je wel of niet maakt. Afhankelijk van wat voor jou het beste is, maak ik gebruik van kennis over transactionele analyse, systemisch werk, innerlijk kind werk, voice dialogue en mindfulness-technieken. Je krijgt oefeningen mee om thuis te doen. Zo leer je ook om in je dagelijkse leven het geleerde toe te passen.

Ik help jou graag om je te blijven ontwikkelen en zo het beste uit jezelf te halen. Neem contact op, ik luister graag naar jouw situatie. Samen gaan we aan de slag om jou verder te helpen.